Pedagojik Formasyon Eğitimi

Şub
Şubat 10, 3:18 ös

Bu bağlamda Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulunun 20/02/2014 tarihli ve 9 sayılı Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarının ekinde yer alan öğretmen yetiştiren fakülteler dışında formasyon eğitimi alınabilen alanlardaki fakültelerde bu alanlar için, örgün eğitim ve öğretim süresi içinde pedagojik formasyon eğitimine mezun aşamasında bulunan (sınıflandırılması 7. ve 8. Yarıyıl olan) öğrenciler, 2022-2023 Bahar Yarıyılında açılacak dersleri seçmeli ders olarak alabilirler.

Pedagojik formasyon kapsamında alınan derslerin kredisi (40 AKTS), öğrencinin kayıtlı olduğu programdan mezuniyet için gereken asgari AKTS’ye dahil değildir. Ancak alınan pedagojik formasyon dersleri öğrencilerin Not Durum Belgesi (Transkript) içerisinde gösterilecek ve bu dersler mezuniyet ortalamalarına dahil edilecektir. Öğrenciler Pedagojik formasyon dersleri dışında ayrıca kayıtlı olduğu programın gerektirdiği zorunlu ve seçmeli dersleri tamamlamak zorundadır. Pedagojik formasyon derslerini lisans öğrenimi süresince tamamlayan öğrencilerin diplomalarının arka yüzünde "Pedagojik formasyon eğitimini tamamlamıştır." ifadesine yer verilecektir.

T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Pedagojik Formasyon Eğitimi derslerinin örgün eğitim süresi içerisinde alınması için başvurular 13-14 Şubat 2023 tarihinde yapılacaktır. Aşağıda yer alan Pedagojik Formasyon Eğitimi Başvuru Formunu doldurarak Ataköy Yerleşkesindeki Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına şahsen başvuru yapılması gerekmektedir. Kayıt Yenileme işlemini tamamlayan öğrencilerin başvuruları işleme alınacaktır.

Pedagojik formasyon eğitimi T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitiminin Seçmeli Ders Olarak Alınması ile ilgili Uygulama İlkeleri çerçevesinde yürütülmektedir.

Detaylı bilgi ve sorularınız için formasyon@iku.edu.tr e-posta adresine mail gönderebilirsiniz.

Pedagojik Formasyon Eğitimi Başvuru Formu için tıklayınız.

Ek-1:Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 29.12.2022 tarih ve E-75850160-104.01.07.01-260 sayılı yazısı için tıklayınız.
Ek-2:Talim ve Terbiye Kurulu'nun 20.02.2014 tarihli ve 09 no'lu kararının ekinde yer alan ve öğretmenliğe kaynaklık oluşturan lisans programlarıyla bunlara denkliği YÖK tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim programları için tıklayınız.
Ek-3:Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının Pedagojik Formasyon Eğitiminin Uygulanmasına Dair Muhtemel Sorular ve Cevapları için tıklayınız.
Ek-4: T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitiminin Seçmeli Ders Olarak Alınması ile ilgili Uygulama İlkeleri için tıklayınız.
Ek-5:Pedagojik Formasyon Eğitimi 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Haftalık Ders Programı için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: Cu, 10/02/2023 - 18:26