2022-2023 Bahar Yarıyılı için Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları

2022-2023 Bahar Yarıyılı için yatay geçiş başvurusu yapan öğrenciler;  T.C. kimlik numaraları ve başvuruda kullandıkları pin kodları ile sisteme giriş yaparak değerlendirme sonuçlarına erişim sağlayabileceklerdir. Sonuçlar için tıklayınız.

Yatay Geçişe Engel Bir Durumun Olmadığına Dair Belge’nin kayıt anında istenildiğine dair Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ ndan gelen yazı için tıklayınız.

İstanbul Kültür Üniversitesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı yatay geçiş başvuruları beyan usulüne göre ilan edilmiştir. Başvuruda bulunan öğrencilerden beyanına göre başvurusu UYGUN olarak ilan edilen adaylar; 13 – 24 Şubat 2023 tarihleri arasında ödeme işlemlerini ve kayıt için gerekli olan belgelerini orion.iku.edu.tr adresine giriş yaparak online olarak yüklemeleri gerekmektedir.

Kesin Kayıt işlemleri yüklenen EVRAK KONTROLLERİ tamamlandıktan sonra Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecektir.

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinden etkilenen bölgelerde yaşayan öğrencilerimizden kayıt yaptıramayanlar için yataygecisdegerlendirme@iku.edu.tr  e-posta adresine durumlarını bildirmeleri halinde gerekli tüm kolaylıklar sağlanacaktır.

İstanbul Kültür Üniversitesinde kaydı bulunan öğrencilerin kayıt silme dilekçesi verdikten sonra yatay geçiş kayıt süreci başlayabilir.
Meslek Yüksekokulu Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı, Uçak Teknolojisi Programı ve Uçuş Harekat Yöneticiliği Programı'na Online işlem yapılamaz! Kayıt yaptıracak öğrencilerin 13-24 Şubat 2023 tarihleri arasında Ataköy yerleşkesindeki İstanbul Kültür Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na şahsen ibraz ederek fiziki kayıt yaptırması gerekmektedir.

• Eksik veya gerçeğe aykırı beyan ve belgelerle başvuru yaptığı tespit edilen veya kayıt esnasında kayıt için gerekli olan belgelerin aslını ibraz etmeyen adayların kayıtları yapılmaz; başvuru ve kayıt koşullarına uymayan bir durumla karşılaşılması halinde kayıtları yapılmış ise bulundukları döneme bakılmaksızın kayıtları iptal edilir. Süresi içinde kayıt için gerekli belgelerini teslim etmeyen adaylar, yatay geçiş haklarını kaybederler.
  • Yatay geçiş başvurularında burslu kontenjan bulunmamaktadır. Ancak Üniversitemizde; adayların kayda hak kazandıkları merkezi yerleştirme puanları dikkate alınmakta ve başarı bursu olarak değerlendirilerek burs/indirim tahsisinde bulunulmaktadır.

MERKEZİ TABAN PUANA GÖRE (EK MADDE-1) YATAY GEÇİŞ KAYDI İÇİN GEREKLİ BELGELER:

• Ek Madde 1 kapsamında yatay geçiş yapmadığına dair belge
  • Sınav Belgesi Puanlar (YGS-LYS puanları dahil olan belge)
  • Erkek adaylar için Askerlik Durum Belgesi (2002 ve daha büyük öğrenciler için)
  • “Yatay geçişe engel durumu yoktur” yazısı
  • Lise Diploması Fotokopisi
  • Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı, Uçak Teknolojisi Programı ve Uçuş Harekat Yöneticiliği Programı'na kayıt yaptıracak öğrencilerin ÖSYS Tercih Kılavuzunda belirtilen belgeleri ibraz etmeleri gerekmektedir.

GENEL NOT ORTALAMASINA GÖRE KURUMLARARASI YURT İÇİ YATAY GEÇİŞ KAYDI İÇİN GEREKLİ BELGELER:

• Transkript
  • Ders içerikleri
  • “Yatay geçişe engel durumu yoktur” yazısı
  • Lise Diploması Fotokopisi

KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ

• Transkript
  • Ders içerikleri
  • Son altı ay içinde çekilmiş 1 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

Sorularınız ve iletişim için yataygecisdegerlendirme@iku.edu.tr

Son Güncelleme Tarihi: Pt, 13/02/2023 - 18:25