T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ 2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MERKEZİ TABAN PUANA GÖRE YATAY GEÇİŞ ÖĞRENCİ KAYITLARI

İstanbul Kültür Üniversitesi 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı yatay geçiş başvuruları beyan usulüne göre ilan edilmiştir. Beyanına göre başvurusu UYGUN olarak ilan edilen adaylar; başvuru ve kayıt koşulları için gerekli olan belgelerin asılları ile kayıt işlemlerini Ataköy Yerleşkesinde ya da taahhütnameleri ve kayıt için gerekli belgeleri orion.iku.edu.tr adresi üzerinden e-kayıt olarak gerçekleştirebilirler. Ataköy Yerleşkemizde 08.30-18.00 saatleri arasında hizmet verilmekte olup, kampüsümüze girişler HES Kod ile yapılmaktadır.

E-Kayıt için;

1. Kayıt işlemleri orion.iku.edu.tr adresinden yapılmaktadır.
  2. Yatay geçiş kesin kaydınızın tamamlanabilmesi için; kayıtlı olduğunuz üniversiteden Yatay Geçişine Engel Bir Durum Olmadığına dair belgeyi yüklemeniz gerekmektedir.
  3. İstanbul Kültür Üniversitesi 2021-2022 Güz Yarıyılı Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları olan evrakları yükleme yapmadığınız takdirde kayıt onayınız yapılamayacaktır.

• Eksik veya gerçeğe aykırı beyan ve belgelerle başvuru yaptığı tespit edilen veya kayıt esnasında kayıt için gerekli olan belgelerin aslını ibraz etmeyen adayların kayıtları yapılmaz; başvuru ve kayıt koşullarına uymayan bir durumla karşılaşılması halinde kayıtları yapılmış ise bulundukları döneme bakılmaksızın kayıtları iptal edilir. Süresi içinde kayıt için gerekli belgelerini teslim etmeyen adaylar, yatay geçiş haklarını kaybederler.
  • Yatay geçiş başvurularında burslu kontenjan bulunmamaktadır. Ancak Üniversitemizde; adayların kayda hak kazandıkları merkezi yerleştirme puanları dikkate alınmakta ve başarı bursu olarak değerlendirilerek burs tahsisinde bulunulmaktadır.
Kurumiçi Yatay Geçiş Başvuru Sonuç Listesi
Kurumiçi Yatay Geçiş (Hazırlık) Başvuru Sonuç Listesi
2021-2022 Güz Yarıyılı Merkezi Taban Puana Göre Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları
Fen-Edebiyat Fakültesi Kurumlararası Yatay Geçiş (GNO) Başvuruları Sonuç Listesi
Hukuk Fakültesi Kurumlararası Yatay Geçiş (GNO) Başvuruları Sonuç Listesi
Mimarlık Fakültesi Kurumlararası Yatay Geçiş (GNO) Başvuruları Sonuç Listesi
Mühendislik Fakültesi Kurumlararası Yatay Geçiş (GNO) Başvuruları Sonuç Listesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi Kurumlararası Yatay Geçiş (GNO) Başvuruları Sonuç Listesi
Eğitim Fakültesi Kurumlararası Yatay Geçiş (GNO) Başvuruları Sonuç Listesi
Sanat ve Tasarım Fakültesi Kurumlararası Yatay Geçiş (GNO) Başvuruları Sonuç Listesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kurumlararası Yatay Geçiş (GNO) Başvuruları Sonuç Listesi
Adalet Meslek Yüksekokulu Kurumlararası Yatay Geçiş (GNO) Başvuruları Sonuç Listesi
Meslek Yüksekokulu Kurumlararası Yatay Geçiş (GNO) Başvuruları Sonuç Listesi

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kurumlararası Yatay Geçiş (GNO) Yurt içi ve Yurt dışı başvurularının kontrolleri devam etmektedir. Değerlendirme sonuçları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na iletilen ilan listelerine göre güncellenecektir.

YATAY GEÇİŞ KAYDI İÇİN GEREKLİ BELGELER

Sorularınız ve iletişim için ogrenci.isleri@iku.edu.tr

Yatay Geçişe Engel Bir Durumun Olmadığına Dair Belge’nin istenildiğine dair Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ ndan gelen yazı için tıklayınız.

• Öğrenci belgesi
  • Hazırlık başarı belgesi
  • Ek Madde 1 kapsamında yatay geçiş yapmadığına dair belge
  • Disiplin Cezası Almadığına Dair Belge